Ders Çalışma İsteğim Var Ama Bir Türlü Dikkatimi Toplayamıyorum?

  1. Öncelikle neden ders çalışmanız gerektiğini aklınıza getirmeniz gerekiyor.  Yani yıllar sonra kendinizi nerde görmek istediğinizi düşünün (Doktor, mühendis- Öğretmen vb. ) ve bunun için çalışmanız gerektiği şeklinde pozitif yönde düşünmeye çalışmalısınız. Çünkü kısa vadeyi düşünmek kişiyi kaygılandırırken uzun vadeyi hayal etmek kişiye umut aşılar.

Örneğin , yarın üniversite sınavım var şeklinde sürekli düşünürseniz bu sizde kaygı yaratırken, 3 ay sonra bende üniversiteli oluyorum şeklinde düşünmek sizleri daha çok rahatlatacaktır. 

 

  1. Başlangıç olarak kendinizi çok sıkmadan ve ders sürelerinizi çok uzun tutmadan ders çalışmayı denemelisiniz.

(Örneğin; 7 gün; günlük 3 saat, 14 gün; günlük 4 saat, 21 gün; günlük 5 saat vb. şekilde yapabilirsiniz.)

  1. Bu süreçte Dikkat eksikliğiniz olduğunu düşünebilirsiniz bu gayet normal bir düşüncedir. Çünkü insanlar yapamadığında veya çalışamadığın da muhakkak buna bir sebep bulma arayışına girer. Bundan tam anlamıyla emin olmak için yani dikkat eksikliğiniz var mı? Yok mu? Bunu belirlemek istiyorsanız bunun tanısını siz kendiniz  değil bir uzman tarafından konulması gerekir.
  2. Ayrıca ders çalışırken dikkatin dağılmaması için çalışma ortamınızı da dikkatinizi dağıtmayacak şekilde düzenlemek gerekmektedir. Eğer elektronik aletler(telefon-tablet, vb.)  bu konuda sizi alıkoyuyorsa bunları kullanmaya sınır koyabilirsiniz ya da ders çalışırken yanınızda bulundurmamaya özen gösterebilirsiniz. 

 

​​​​​

Dijimind tanıtım videosunu
izlemek için tıkla

Hemen başlayın

Sınavlara hazırlıkta en doğru karar

  • Yapay Zeka Destekli

  • Güçlü, Deneyimli, Kaliteli

Dijimind sizi hedefinize ulaştırmada zengin soru bankası, analiz sistemi ve uzmanları ile karşılıyor. Size bir hedef belirleyip, o hedefe ulaşmak için Dijimind'ın talimatlarını takip etmek kalıyor.

Hemen Satın Alın
Dijimind Akademi
Dijimind Akademi
Dijimind Akademi